Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Europese Beurzen Openen Lager

Europese beurzen openen lager

Stijgende inflatiecijfers drukken op het sentiment

De Europese beurzen zijn lager geopend op maandag, 13 februari 2023, na de publicatie van hogere inflatiecijfers in de eurozone. De STOXX 600-index daalde met 0,3% in de vroege ochtendhandel, terwijl de Duitse DAX-index en de Franse CAC 40-index beide met 0,2% daalden.

Hogere inflatie drukt op beleggingssentiment

De inflatiecijfers van de eurozone voor januari zijn uitgekomen op een recordhoogte van 5,1%, tegenover 5% in december. Dit is de hoogste inflatie sinds de invoering van de euro in 1999.

De stijgende inflatie wekt zorgen over de koopkracht van consumenten en de winstmarges van bedrijven. Hierdoor zijn beleggers terughoudend geworden om te investeren, wat resulteert in lagere beurskoersen.

Oorlog in Oekraïne blijft een onzekerheidsfactor

Naast de inflatiezorgen blijft de oorlog in Oekraïne een bron van onzekerheid voor beleggers. De voortdurende gevechten en de dreiging van verdere sancties tegen Rusland zorgen voor volatiliteit op de markten.

beleggers zullen de komende dagen de ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne en de publicatie van bedrijfsresultaten nauwlettend volgen om hun beleggingsbeslissingen te bepalen.


Comments